MAKYAJDA EN SIK YAPILAN 3 HATA


Makyaj yapmaya başlayanların yaptıkları dönemden bu yana illaki makyajda hata yaptıkları durumlar olmuştur. Hangi makyaj tekniğini uygularken hata yapıyorsunuz? Doğru sandığınız yanlışlarınızı bu makalede inceleyebilirsiniz.

Makyaj yapmak teknik ve bilgi ister. Makyajı en doğru tecrübeleri deneyimleri sonucunda başarılı olan kadınlar sanatçı yönlerini konuştururlar. Makyaj yaparken imkanlarınız kısıtlı yapabileceğiniz alan dar. Doğru, uyulması gereken bir takım kuralları ve renkleri var. Kusursuz makyaj yapmanızda hatalarınızı düzeltmenizde sizlere yazımızla yardımcı olacağız.

Göz Kalemini Kalın Sürmeyin
Göz kalemi sürmek makyajın püf noktalarından biridir. Gözlerin şeklini belirler ve yüzünüze bir duruş yansıtır. Ama göz kalemini doğru kullanmadığınız taktirde istenmeyen itici bir görüntü ortaya çıkar.
Gözlerinizin iri değil de küçük görünmesinden yanaysanız göz kaleminizi gözünüzün altına kalın bir şekilde çekebilirsiniz. Ancak göz kaleminin göz altına kalın çekilmesi sizi olduğunuzdan daha yaşlı gösterebilir. Gözlerin altı daha ince çizgilerle boyanması tavsiye edilen makyaj stilidir.

Alığınız Sürdüğünüzde Dağıtmayı İhmal Etmeyin
Allık sürmek önemli bir yüz görünümüdür. Allık sürerken yapılan hataları daha önceki yazılarımızda da belirttik. Hala aynı hataları yapan varsa lütfen bu yazıyı tekrar okusun.
Allığı yanak bölgesine çok fazla uygulamak sizi palyoça kıvamında gösterir. Allığınızı yüzünüze uyguladıktan sonra fırça ya da pamuk yardımı ile dağıtmayı unutmayın. Yoksa yüzünüzü allığa yapıştırmışsınız gibi duracak. Allık fırçanızı allığa değdirdikten sonra hafifçe üfleyin fazlalıkların gitmesini sağlayın; ardından allığı yanaklarınıza ince vuruşlarla uygulayın. Allığı yanaklara uyguladıktan sonra dağıtmayı ihmal etmeyin.

Kaşlarınızı Gereğinden Fazla Boyamayın
Karakterinizi ortaya çıkaran sizin duruş şeklinizi yansıtan şüphesiz ki kaşlarınızdır. İnce kalkık kaşlar güveni, düz kalın kaşlar masumiyeti simgeler çoğu zaman. Fakat zaman zaman karşılaşılan kaş hataları hala çok fazla etrafımızda devam ediyor. Abartı kaş kalınlaştırma işlemi doğallıktan ziyade kötü görüntü ortaya çıkarıyor.
Kaş farı ya da kaş kalemi ile kaşlarının şeklini düzeltmek boşluk olan bölgeleri doldurmak mümkün. Ama kaşları bazen bayanlar aşırı kalınlaştırabiliyor. Kaşların gereğinden fazla boyanması karşınızdaki kişinin dikkatini direkt olarak çektiği için doğal bir şekil vermek ve açık renkler kullanmak en mantıklısı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.